onsdag 23 januari 2008

Jag ska åka på bokkollo

Det blir Bokhorornas bokkollo i mars; den här gången gick det att knåpa ihop schemat. Fästmannen jobbar så jag missar inte så mycket tid med honom. Å andra sidan - hade han inte jobbat hade jag kanske tagit med honom, han lät faktiskt ganska intresserad. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska ta med mig att läsa. Sådant som kan passa i herrgårdsmiljö med afternoon tea.

7 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Vad roligt för dig, blir nog lite avundsjuk på er alla som åker. Men så sant så sant, vad tar man med sig till herrgårdsmiljön?

Anonym sa...

Åh vad roligt, då ses vi där (och kan diskutera vad du tyckte om Envy)! Förra kollot var en höjdare och det här lär bli ännu bättre med tanke på herrgårdsmiljön som ju är som gjord för läsning. Jag ska nog ta med mig Christine Falkenland och lite Ola Hansson! Kanske Mare Kandre också.

Saga sa...

Magix: Ja, det är roligt, eftersom jag var så avundsjuk förra gången...

Helena: Så du kommer också, vad roligt (men det var väl inte så svårt att räkna ut). Vissa Falkenland kan nog passa väldigt bra och samma sak med Kandre, Ola Hansson har jag ingen koll på. Själv suktar jag lite efter något brittiskt, gärna åt det viktorianska hållet, men vet inte riktigt vad. Helst något jag inte läst förut. Tips?

Anonym sa...

Viktorianskt, säger du, eh? :) Då har jag massor med bra tips. Du har iofs säkert redan läst Sarah Waters, men jag tipsar ändå. Med undantag för hennes senaste roman, The Night Watch, utspelar sig alla hennes böcker under den viktorianska eran. Try it, you'll like it!

Vill du ha en riktig feting till bok - vi snackar 900 sidor läsupplevelse - ska du ta med dig The Crimson Petal and the White av Michel Faber. Skumma gränder, prostitution, dubbelmoral och vackert språk, skitbra helt enkelt.

Saga sa...

Jag har bara läst Tipping the Velvet av Sarah Waters, så jag kanske ska ta någon av hennes andra. The Crimson Petal... läste jag på svenska (den engelska var ständigt utlånad). More, please!

Anonym sa...

Well, gillar du Edgar Allan Poe? I så fall rekommenderar jag The American Boy av Andrew Taylor. Historisk/litterär spänningsroman med massor av stämning. Eller, åh, MR James' spökhistorier! (Finns i Penguin Classics-serien, du vet de beiga böckerna som är rätt billiga.) Väldigt herrgårds-friendly och mysrysliga. Annars kanske Myrrha av Ulrika Kärnborg hinner komma? Viktoriansk kärlekshistoria... :)

Vill du läsa mer Waters kan jag rekommendera Fingersmith, en dickensiansk, myllrande berättelse, eller kanske Affinity, som utspelar sig på ett mörkt och läskigt kvinnofängelse.

Kommer säkerligen fylla på med mer...

Anonym sa...

Kul! Jag åker också, efter många betänkligheter hit och dit, bestämt mig för att åka dig. Såg i en kommentar hos the girl least likely to att du läser Bryta om. I love!

Och: Affininy - underbar. Fast mkt svartare än de lite frejdiga andra böcker SW skrivit...